Pastasalade met raketsla en tomaten
1 cup = 1 volle mok. Maar voor de rucola en basilicum neemt u de hoeveelheden gewoon op gevoel. Veel groen is lekker.
Kook de pasta al dente – of net iets langer. Maar niet papgaar. (Lees: pasta koken. Al dente gekookte pasta blijft vocht opnemen. Dat is voor deze salade onwenselijk. Dan wordt het een plakhap.) Afgieten en in een grote schaal doen. Doe er een eetlepel olijfolie door. Voeg de rucola, tomaten, basilicum, de rest van de olijfolie, peper, zout en citroensap toe. Goed mengen.
Op kamertemperatuur serveren en met Parmezaanse kaas bestrooien.
25 juli 2008
Dit recept is op 2 december 2007 op onze website gepubliceerd. Er stond bij: nog niet gemaakt. Is dat zo? Het komt zo bekend voor. Twijfel weggenomen. Gemaakt. Eenvoudige en lekkere salade.
26 juli 2013
Inmiddels is deze salade al vaker gemaakt, meestal voor grotere gezelschappen. En gisteravond weer. Hé, dat is exact vijf jaar na 25 juli 2008. Nu maar de foto's erbij gemaakt en geplaatst. Uitstekende salade.
2. 25 juli 2008: Een deel van de tomaten heb ik ontpit en ontsnot. Een deel niet.
25 juli 2013: naar verhouding 1 tomaat meer (10 tomaten, maar alles verdubbeld). Alle tomaten ontsnot en dat in een zeef laten uitlekken. Vocht opgevangen en door de salade gemengd. Dus geen pitjes.