Tomaat ontvellen

https://www.zyliss.ch/auxx/produkte2007/Tomatenschaeler_480.jpgEr zijn speciale tomatenschilmesjes in de handel. Of misschien is deze van Zyliss wel de enige.

Ze doen het goed en u krijgt 5 jaar garantie. (Wij hebben hem in Duitsland gekocht, bij een WMF-winkel.)

Tomaat 11)   Met een (scherp) keukenmesje: haal het kroontje eruit en kruis het ondereind van de tomaat in.
2)   Ondertussen een pannetje water aan de kook brengen.
3)   Zet een pan of bak koud water klaar.

Tomaat 24)   Leg de tomaten even in het kokende water. Kijk, en zie hoe het vel barst.
5)   Neem ze er dan met een (pol-)lepel direct uit….

Tomaat 36)   ….. en leg ze direct in het koude water. Dat is nodig, anders blijft de hitte er te lang in en wordt de buitenkant van de tomaat ketchup.

Tomaat 47)   Als ze zijn afgekoeld, zie je de gebarsten vel. Trek, vanuit het kruis, het vel van de tomaat.

Tomaat 58)   Zo. En omdat het kroontje al is weggesneden blijft het vel er ook niet aan vast zitten

Plaats een reactie