Hartige taart met vis, worteltjes en dille

Inspiratie: Internet (iets soortgelijks staat op diverse sites)
groot vel bladerdeeg of zoveel kleine als nodig; 400 gram witvisfilet (bijv. koolvis); 1 mok rijst; 600 gram worteltjes, in plakjes, 3 eetl dille, vers en fijngeknipt; 4 eieren, 500 gr ricotta; 1 visbouillontablet, peper en zout uit de molen, 1 eetl paneermeel, boter om in te vetten

Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 200o C. Kook in ruim water met het bouillontablet de rijst gaar. Kook de wortelschijfjes apart en doe hier evt. de vis bij. Alles afgieten en wat uit laten lekken en afkoelen. Meng de wortel, vis en rijst. Dit is in essentie de taartvulling. Breng op smaak met peper en zout. Meng de met de vier eieren, de ricotta en de dille tot een gladde saus. In principe hoeft hier geen peper en zout bij.
Meng de helft van de saus met de vulling. Leg de bladerdeeg in de ingevette springvorm en vul deze. Strijk de rest van de saus eroverheen. Bak de taart in de oven gedurende ongeveer 30 minuten.

5 december 2006

OPMERKINGEN
1.    Het originele recept van internet was iets anders. Dit heb ik aangepast, voornamelijk omdat ik een grote springvorm gebruik en nogal droge langkorrelige basmati-rijst. Per saldo was deze taart lekker, maar wat te veel rijst en de inhoud is te droog. In dit recept zit dus meer wortel en minder rijst en wordt de vulling gemengd met de ricotta.
2.    Er kunnen wat mij betreft nog wat kleine (Hollandse) garnalen door.

Plaats een reactie