Veldsla met walnoten en Parmezaanse kaas

bron: Jamie Oliver?
veldsla; handje walnoten; goede walnootolie; Parmezaanse kaas, aan een stuk; evt. wat grof gemalen zout

Was de veldsla en schoon ze op. (Ontdoe ze van de worteltjes. Meestal knijp ik ze met de vingers onderaan af en neem wat lelijke buitenste bladeren mee. Dan blijven het wel nog veldsla rozetjes. Anders: gewoon afknippen. Krijg je losse bladeren.) Uit laten lekken en drogen met de slazwieper.
Knijp de walnoten met de hand fijn, d.w.z. zo ontstaan er grotere, kleinere notenstukken en gruis.
Neem twee schalen of bakken. Een waar de sla uiteindelijk in wordt opgediend en een werkbak. Doe de sla in de werkbak. Giet er de walnootolie over. Doe de noten eroverheen. Neem het stuk kaas en een dunschiller en snijd “kaasvlokken” of -snippers. Nog niet meteen op de sla laten vallen; op een plank of in een apart bakje. Als de vlokken karakteristieken van plakken krijgen, breek ze met de hand tot een kleiner formaat.

Strooi de kaas over de sla. Meng alles goed.
Je zult merken dat kaas en noten telkens naar onder zakken. Doe de sla over in de slabak (alles wat er tussen en aan blijft kleven is oké) en schep het restant van de noten-kaas-in-olie over de sla.

9 december 2007
Deze sla maak ik vaak. Al jaren. Ik dacht dat ik dit recept ooit uit een van de eerste Jamie kookboeken had gevist. Jaren geleden. In de tijd dat hij net in Engeland bekend werd en ik regelmatig op dat eiland kwam en daar zijn boeken kocht. Maar ik heb er in gekeken en kon het niet vinden.

20 november 2008
Gegeten met sarde in saor. Goddelijke maaltijd was dat.

OPMERKINGEN
Desgewenst wat grof zeezout erover doen. Niet noodzakelijk.

Plaats een reactie