Kisir – Turkse bulgursalade

Kisir – Turkse bulgursalade
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
35 min
 

Een overheerlijke bulgursalade van, inderdaad, bulgur, en tomaat en komkommer. Mooi, fris, perfect voor een zomeravond met een glas witte wijn, al dan niet bij de bbq.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Voor: 4 Personen
Ingredienten
  • 200 gr bulgur (gekookt ca. 400 gr)
  • 1 st ui, gesnipperd
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 st komkommer, in blokjes (verwijder de zaadlijst)
  • 1 st citroen (1 eetl zest/rasp, 2 eetl sap)
  • bosje peterselie, blad fijngehakt
  • wat paprikapoeder (wij gebruikten gerookt paprikapoeder)
  • wat zout
  • 2 st tomaten, in blokjes
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 st bos-/lenteui, in ringetjes
  • 1 st rode peper, fijngesneden (optioneel)
Bereiding
  1. Kook de bulgur, d.w.z. x gram droge bulgur in 2x water, duurt een goed kwartier

  2. In een ruime koekenpan: smoor de ui in de olijfolie.

  3. Doe de tomatenpuree erbij en roer goed door.

  4. Vuur uit. Nu de bulgur (inmiddels dus "droog" en korrelig) erbij en roer goed door.

  5. Breng op smaak met wat zout en paprika.

  6. Schep de tomaten- en komkommerblokjes erdoor. En de rode peper, als je die erdoor wilt.

  7. Roer de citroenrasp en -sap erdoor en ook de bos-/lenteui en peterselie. Zet weg in de koelkast.

Opmerkingen

Neem het niet te nauw met de hoeveelheid groenten, houd de bulgur wel aan de lagere kant. Wij hadden echt weinig bulgur. Maar lekker veel groenten 🙂

Tomaten: galapagos tomaatjes, klein, geel
Komkommer: Noa’s Broei/Noa’s Treib

17 augustus 2024
En dan nu: een bulgursalade. Twee dagen geleden was Jolien er met de kinderen. Mrs. M gebood mij veel pasta, in dit geval: bulgur, te koken. De kinderen bunkeren, Jolien is een zeer fanatieke wielrenster. René was er niet.
Ik zei: “Het is altijd te veel.”
Mrs. M reageerde knorrig: “Doe nou maar.”
Enfin 400 gram droge bulgur, 800 ml en een beetje water. En er was bulgur over. Dat gebruikte ik vandaag voor deze salade. Die erg lekker is. Dus als er geen bulgur over was, was deze salade niet gemaakt.

Plaats een reactie

Waardering