Zoet taartdeeg (korstdeeg)
Recept voor zoet taartdeeg/korstdeeg uit het kookboek De Basis.
Recept voor zoet taartdeeg/korstdeeg uit het kookboek De Basis.
Twee verschillende bereidingswijzen voor hartige taart deeg. Geschikt voor elk soort vulling.
De bigolaro is een pastapers. Mooi, fraai, leuk en een latent erfstuk, want oerdegelijk. Zelf pasta maken is op deze manier erg leuk.
Pastadeeg is niet moeilijk om te maken. Als u zich maar een weg weet te banen tussen alle begrippen.
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.
Makkelijk te maken brood met baking soda oftwel natriumbicarbonaat oftewel dubbelkoolzure soda. Dat is geen gist en geen bakpoeder. Kijk bij een toko. En voor wie een pasje heeft: Hanos verkoopt het ook.
Pasta koken zonder dat het restant in de pan aan elkaar plakt.
Pizzadeeg is in essentie bloem, droge gist en wat water. De kunst is om het lang genoeg te laten rijzen. Plan uw pizza dus minstens een dag, misschien wel een week vooruit.