Palmkoolsalade met misodressing en kikkererwten
Heel aparte, frisse palmkoolsalade met rauwe kool en kikkererwten en een dressing van citroen en miso. En een kloek stuk donkerbruin brood.
Heel aparte, frisse palmkoolsalade met rauwe kool en kikkererwten en een dressing van citroen en miso. En een kloek stuk donkerbruin brood.
24 november 2023Vandaag knolkervel – dus de knollen – in de moestuin geplant voor zaadwinning volgend jaar. We hebben Doléane, … Lees meer
Teltower Rübchen zijn geliefde herfstrapen uit Teltow, dat thans in Berlijn ligt. Ze zijn fijn van smaak en men zegt dat Goethe er gek op was.
Een bijzonder smakelijke perzikentaart op een vulling van amandel en kardemom en een vleug limoen en dat alles bestreken met een limoen-basilicumsiroop.
Malfatti zijn balletjes van spinazie of snijbiet met ricotta en wat bloem. Nu in een ovenschotel met tomatensaus en plakjes mozzarella di bufela. Dat is genieten!
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een bijzonder smakelijk eenpansgerecht met stukken snijbietstelen, kapucijners en shiitakes, kruidig gemaakt met verse rozemarijn, laurierblad en knoflook.
Een beetje Aziatisch aandoend gerecht met Italiaanse benadering. Een koolrabi-wortel-shiitake roerbaksel, afgemaakt met mozzarella, pijnboompitten en basilicum. Op pasta.
Een heerlijk frisse zomerse soep waar je meteen flink wat courgette en basilicum in kan verwerken. Koud serveren!
Marinara saus (sugo marinara) is een eenvoudige Italiaanse (basis-)pastasaus zonder vlees en zonder te veel toeters en bellen. Less is more!
Een bijzonder smakelijke pasta met geroosterde blokjes courgette die bijna verdrinkt in een lobbige saus met mozzarella. Lekker na een dag vol arbeid.
Celtuce, stengelsla, is bijzonder lekker en notig van smaak. Deze in China veel gegeten groente is nu op zijn Chinees bereid