Mom’s koolsalade

Bron: Cowboy Cooking (p. 42)
1 kg witte kool, in stukjes gesneden; 1 eetl suiker; 1 theel mosterdpoeder; ¼ theel zout; wat peper; 1 eetl gesmolten boter; 1 ei, losgeklopt; 180 ml magere slagroom; 60 ml wijnazijn

Om de kool te snijden kan ook een mandoline of koolschaaf worden gebruikt.

Suiker, mosterdpoeder, peper & zout en met ei goed met elkaar mengen. Daarna de gesmolten boter en de room toevoegen. En weer goed roeren. Gedurende dat roeren langzaam de azijn toevoegen. Deze massa in een pan doen en langzaam laten inkoken tot het wat dikker is geworden.
Meng deze saus met de kool.
Klaar.

Cowboy Cooking, niederländische Ausgabe7 februari 2009
Oerkoken, noemt Grijze Beer het. We hebben afgelopen zaterdag (7 februari 2009) met een vrouw/man of twaalf onder eiding van Grijze Beer – Willem ter Steeg (zie ook oerkoken.nl) – met zgn. dutch ovens en potjies buiten gekookt.
Veel ketels. Veel vuren. Het werd donker en het vroor licht. Een geweldige ambiance.

Bij alle gerechten was dit een uitstekende en ook makkelijk te maken salade.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.