Morieljesaus

bron: BBC Food
(Voor 4 personen 🙂 10 gedroogde morieljes; 200 ml droge witte wijn; 500 ml kippenbouiilon; 500 ml room (Engels: 250 ml double cream + 250 ml halfvolle melk); 50 gr boter

morieljesaus 3Week de morieljes in de witte wijn, tot ze zacht zijn (een kwartier of zo.) Doe dit tezamen met de kippenbouillon over in een pan en kook het geheel in tot ca. 150 ml. Voeg de room (double cream + melk) toe en breng tot tegen het kookpunt.
Voeg de boter toe en roer.
Neem een staafmixer en maak er een saus van.

13 december 2008
Gemaakt met Kooktroep! Samen met pompoengnochhi. Een geweldig tussengerecht.

OPMERKINGEN
1.    Zonde. De morieljes worden geheel tot gruis gedraaid. Misschien wat eruit vissen en halveren of zo. Of in ringetjes snijden.
2.    Erg veel “natte” saus; we hebben het ingedikt met roekorrels.

Plaats een reactie