Een zeer eenvoudig en smaakvol gerecht van brede lintpasta, palmkool (cavolo nero) en 'nduja – en een aardappeltje. Heerlijk.
- 600-700 gr palmkoolblad (nog niet gestript)
- 1 st zeer kruimige aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 240 gr droge lintpasta (pappardelle, tagliatelle, e.d.)
- roomboter
- 150 gr 'nduja
- olijfolie
- zout
-
Het idee is dat aardappel, pasta en palmkool in een pan worden gekookt. In een andere pan (groot,breed, een wok of zo) wordt de 'nduja-saus gemaakt. Dat wordt dan bij elkaar gevoegd. Oké? Daar gaan we:
-
Vul een grote pan met water en zet die op. Misschien een beetje zout erbij, de aardappelblokjes erin en aan de kook brengen.
-
Ondertussen trek je het palmkoolbladeren van de nerf. Was goed, drie keer is schoon. Doe in een kom en scheur de palmkoolbladeren in stukken.
-
Neem de andere ruime pan, smelt daarin de boter en de 'nduja. Roer tot het een saus wordt.
-
Doe de palmkoolbladeren bij de aardappelblokjes en breng weer aan de kook. Palmkool moet enkele minuten koken, dus kort nadat het aan de kook is, de pasta erin doen.
-
Doe een scheutje kookwater bij de 'nduja. Niet te veel, maar dat het een dikke saus is.
-
Als de pasta en palmkoolblad voldoende gaar zijn, afgieten – maar bewaar een beker kookvocht.
-
Doe de pasta-aardappel-palmkool bij de rode saus. Meng goed, eventueel een scheut bewaard kookwater erbij.
-
In de borden en eet smakelijk!
18 augustus 2022
De courgettes komen de neusgaten uit, snijbiet hadden we gister, de palmkool staat er prachtig bij, als een plaatje zo mooi. En we hebben nog een restje ‘nduja in de koelkast liggen. Dus dit gerecht ligt voor de hand.
En het is bijzonder lekker. Wat moeten we nog meer zeggen, vooruit: geen ui, geen knof (tenzij dat in de ‘nduja zit.)