Pasta met radijs en Hollandse garnalen

Pasta met radijs en Hollandse garnalen

Een bijzonder smakelijk pastagerecht met radijs en het loof, met wat knoflook en citroen. Jummie!

Gang: Hoofdegerecht
Keuken: Dutch cuisine
Voor: 2 Personen
Ingredienten
  • 100 gr spaghetti (droge)
  • 1 bos verse radijs (pakweg 500 gr) met loof (wij hadden schoon 150 gr radijsjes en 150 gr schoon loof)
  • 1 st rode/Spaanse/jalapeño peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, dunne plakjes
  • 150-200 gr Hollandse garnalen
  • 1 st citroen (BIO), rasp en sap van halve
  • klontjes roomboter
  • peper (uit de molen) en zout
Bereiding
  1. Zet water op om de spaghetti te koken.

  2. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Was het loof en snijd dat een paar keer grof.

  3. Neem een stevige pan (kasserol) en smelt een klont(je) boter. Doe de knoflook en radijsplakjes erin en smoor even.

  4. Kook ondertussen de spaghetti.

  5. Doe de rode peper erbij en even later het radijsloof. Schep een paar maal om tot het slinkt. Vuur niet te hoog, het deksel mag op de pan.

  6. Giet spaghetti af, bewaar een beetje kookwater. Doe spaghetti terug in de pan met een klein klontje boter. Hussel even.

  7. Als het bladgroen van de radijs mooi gaar is, meng de spaghetti door de groenten. Tezamen met de citroenzeste/rasp en het sap. En natuurlijk de garnalen.

  8. Verwarm nog even door, breng op smaak met peper (uit de molen) en zout. En serveer!


10 mei 2021
Radijs Rudolf heeft al flink wat grote radijzen. Nu nog niet ingevreten door koolvlieglarven e.d. Dat is dan wel fijn van het koudere voorjaar.
Enfin, er zijn relatief veel salades met radijs, maar gerechten als deze niet. We hebben een paar recepten die we wel vonden van radijs en pasta gecombineerd. En het resultaat is zeer smakelijk!

Plaats een reactie

Waardering