Snel en smakelijk recept van pasta (penne) met veel rucola en walnoten. En een pepertje erdoorheen voor de pit.
- 200 gr penne
- 300-400 gr rucola
- fikse hand walnoten, grof gebroken
- hand Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 à 2 st rode of Spaanse peper, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, kwartier van tevoren fijngehakt
- scheut olijfolie
- zout
-
De rucola wassen en droogslingeren in een slazwieper. De knoflook een kwartier van tevoren al pellen en fijn hakken
-
De walnoten van tevoren in wat olie in een koekenpannetje bakken, pas op, ze worden snel zwart. Uit de pan en terzijde zetten.
-
Breng water met wat zout aan de kook. Kook de penne in de aangegeven tijd.
-
Ondertussen bak je, op laag vuur, in een ruime (giet-)ijzeren pan in een scheut olijfolie de rode peper.
-
Als de penne bijna beetgaar is, de knoflook bij de rode peper doen. Blijf omscheppen, het mag niet (te) bruin worden.
-
Giet de penne af en doe deze bij de peper en knoflook. Goed omscheppen. Vuur uit.
-
Doe de rucola erbij en schep om. De rucola zal wat moeten slinken. Zo niet: weer even de vlam eronder.
-
Meng de kaas en walnoten erdoor en schep op de borden.
Kan dus ook met pijnboompitten, spaghetti, misschien nog een gehakte tomaat erdoor.
3 mei 2016
Genoeg rucola. Normaliter mengt men het ook door de sla. Maar sla is nu nog klein. En de rucola laten schieten is ook weer zo wat. Dus een recept met veel rucola.
Mrs. M merkte op dat de warme rucola een bittertje heeft. Dat was geen kritiek, maar lekker.