Pastinaak-paddestoelensoep

uit: de keuken van Mergen-Metz
4 dikke pastinaken; 1½ l water; 3 eekhoorntjesbroodbouillonblokjes (porcini); olijfolie; peper; zout; klontje roomboter; evt. sherry; gemengde paddestoelen (gedroogd en geweekt of uit blik)

Schil de pastinaken, snij ze in blokjes. Stoof glazig in olijfolie met een klontje boter. Voeg het water en de bouillonblokjes  toe. Gaar koken – dit duurt een minuut of vijf. Doe de laatste minuut de helft van de paddenstoelen erbij en snijd de andere helft fijn maar niet al te fijn. Maak met de staafmixer een romige soep. Zet deze opnieuw op het vuur en doe de stukjes paddestoel erdoor. Even doorkoken en op smaak brengen met peper, zout en eventueel een scheutje sherry.

27 november 2005
Deze soep is ontstaan doordat ik de gewone pastinaaksoep van de Odin website niet kon maken wegens gebrek aan ingrediënten. De soep oogt grauwbruin, maar is heerlijk.

Plaats een reactie