Pastinaakstamppot
Voorbereiding
23 min
Kooktijd
20 min
Totaal
43 min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Nederlands
Voor: 4 personen
Ingredienten
- 500 gr pastinaken 450 gr schoon, in brokken;
- 250 gr kruimige aardappelen geschild en in brokken;
- bosje rozemarijn;
- 3 tenen knoflook geperst;
- water of groentenbouillon;
- peper en zout naar smaak
Bereiding
-
De knoflook een kwartier tevoren persen, dan worden de meeste gezonde stoffen aangemaakt. Aldus dit boek;
-
Breng de stukken pastinaak en aardappel in een laag water of groentebouillon aan de kook. Doe meteen de rozemarijntakjes erbij.
-
Als het na pakweg een kwartier gaar is, neem de steeltjes van de rozemarijn eruit en afgieten. Bewaar wat kookvocht.
-
Stamp het geheel tot een puree. Meng de knoflook erdoorheen. Als het geheel te droog is een pietsie kookvocht erdoor mengen. (Het is al snel teveel.)
-
Breng op smaak met peper uit de molen en eventueel wat zout.
Opmerkingen
- Wij aten het met een paar plakken gebakken schapenlever.
- In plaats van rozemarijn kunnen ook een of meer laurierbladen worden meegekookt.