Een boers, stevig Zuiditaliaans gerecht. Pasta, tuinbonen, wat kaas en knof en klaar.
- 1200 gr tuinbonen in dop, gedopt 500 – 600 gr
- 280 gr penne (droge)
- scheut olijfolie
- 3 tenen knoflook kwartier tevoren geperst
- olijfolie
- 1-2 eetl ricotta
- peper uit de molen
- 25-40 gr pecorino geraspt
- verse majoraan
-
Stoom de tuinbonen een goed kwartier.
-
Kook de penne gaar in de aangegeven tijd.
-
Ondertussen in een scheut olijfolie de knoflook lichtbruin bakken.
-
Meng kaas, knoflook, penne, tuinbonen, ricotta en misschien nog wat olijfolie goed door elkaar. Breng op smaak met peper uit de molen.
-
Schep op de borden en drapeer er wat marjoraan over. Serveer.
Naar verluidt een Zuiditaliaans recept. Een lekker, maar ook weer niet bijster bijzonder gerecht.
22 juni 2007
Met Mirte de eerste tuinbonen van dit jaar geplukt.
13 juli 2021
Misschien wel voor het eerst sinds 2007 gemaakt. Er stonden in elk geval geen foto’s bij, nu wel.
We hebben veel tuinboonrecepten en de laatste, misschien wel tien jaar, hebben we ze vermeerderd voor de Heritage Seed Library, dus heel weinig tuinbonen gegeten. Na Brexit is het niet makkelijk meer om zaden over de Noordzee te sturen, dus zijn we geen Seed Guardian meer.
Dit is eigenlijk wel een simpel, boers, smakelijk gerecht.
De bonen die we nu gebruikten zijn Mrs. Griefs Brown Flowered Broad Beans – een bruin bloeiende plant, sowieso al mooi. En ook mooie, uniforme bonen, met gemiddeld 3 per peul.