Penne met tuinbonen

150 g tuinbonen, gedopt; 200 gr. penne; peper & zout; 1 eetl. olijfolie; 1 teen knoflook, geperst; 25 gr. pecorino, vers geraspt; 50 gr. ricotta; 2 eetl. olijfolie; verse majoraan als garnering

Stoom de tuinbonen in 20 minuten gaar (dit is met een gewone stoomoven, zonder hoge druk). Kook de penne beetgaar. Verhit de olijfolie en fruit de knoflook lichtbruin. Laat de penne uitlekken en meng het met de tuinbonen, pecorino, ricotta, olijfolie en de knoflook. Op smaak brengen met peper en zout. Garneren met wat majoraanblaadjes

22 juni 2007
Met Mirte de eerste tuinbonen van dit jaar geplukt.

OPMERKINGEN
Naar verluidt een Zuid-Italiaans recept. Een lekker, maar ook weer niet zo bijzonder gerecht. Goed genoeg voor herhaling, dat wel.
Ik heb (voor 3 personen) 730 gram tuinbonen, 210 gram droge penne; 2 tenen knoflook, fijngehakt; en de rest naar eigen inzicht.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.