Pindakaasbrownies

Bron: NRC 03-03-2010 en die heeft het uit Uit de Oven (Rachel Allen)

250 gr bloem; 2 theel bakpoeder; (optioneel: ½ theel natriumbicarbonaat/dubbelkoolzure soda); 300 gr echte pindakaas; 300 gr suiker (zie opmerkingen); 2 eieren, losgeklopt; 1 vanillestokje, alleen merg; 150 gr witte “chocolade”; 160 gr roomboter

pindakaasbrownie 1Het is een caloriebom. Maar de bedoeling is dat u er een klein stukje van eet. Dit is voldoende voor pakweg 16 – 20 personen.

Verwarm de oven op 1750 C. Vet een (vierkante) taartvorm van 20×20 cm (wij hebben 23×23) in – of bekleed met bakpapier. Zeef bloem en bakpoeder (en dubbelkoolzure soda).
Smelt de “chocola” en roomboter au bain-Marie. Niet te warm. Het dreigt te gaan schiften, maar dat is niet zo erg, mits u hierna goed mixt.


pindakaasbrownie 4Met een mixer mengt u in een kom de bloem, gesmolten boter en “chocola”, eieren suiker en vanille tot een smeuïge massa. Schrik niet, dit is best stevig.

Breng het over in de bakvorm.
Bak 28 minuten. Of 25 of 30. Tot het stevig is in het midden.
Afkoelen en in blokjes snijden.

Geserveerd met een bolletje vanille-ijs (met echte vanille).

Opmerkingen
1) Voor suiker gebruiken wij steevast oersuiker. Kan ook met gele basterdsuiker. Of gewone kristalsuiker.
2) De witte “chocolade” – cacaoboter – stuit ons tegen de borst. Want we zijn ook Chocoweb. Maar soms moet het.
3) Wij gebruiken ouderwetse pindakaas van het merk Jori. Dus waar de olie bovenop komt te liggen en die onderin droog wordt. Die je dus goed moet mengen.

 

Plaats een reactie