Een verrukkelijk kruidige saus op basis van rabarber. Lekker bij bijvoorbeeld vis.
- 1 st ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst of fijngehakt (kwartier tevoren)
- ½ theel korianderpoeder
- ½ theel komijnpoeder
- ½ st rode peper, in dunne ringen / fijngesneden
- 500 gr rabarberstelen, in kleine stukjes
- 60 gr rietsuiker / oersuiker (panela)
- 50 ml appelazijn
- klein bosje blad van verse koriander, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geraspt (schillen niet nodig) of vergelijkbare hoeveelheid stemgember, fijngesneden
- olijfolie
- peper uit de molen en zout
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin ui en knoflook gedurende een paar minuten. Houdt de ui glazig.
-
Doe er de gember, rode peper en komijn- en korianderpoeder door. Even doorbakken.
-
Doe de rabarber, suiker en azijn erdoor, vuur laag en 10 – 15 minuten stoven. Dan wordt de rabarber zacht en is het eigenlijk klaar
-
Breng op smaak met peper uit de molen en zout.
-
Laat het in een schaal afkoelen. Naar keus de verse korianderblaadjes er meteen over, of later als het op de borden komt.
Erg lekker bij vis bijvoorbeeld.
En wel zo lekker dat we het ook als hoofdgerecht (voor 2 personen) hebben gegeten.
In plaats van de rode peper gebruikten we gesneden jalapeñopeper, die Gerhard onlangs bracht
18 mei 2022
Waarom salsa’s met tomaat of tomatillo. Met rabarber is ook een heerlijke saus te maken. Mrs. M was er gek op.
heeerlijk