1 halve bol radicchio, in dunne repen (stronk eruit gesneden); 50 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt; 50 gr witte amandelen of amandelsnippers; 8 eetl warm water; 3 eetl olijfolie; ¼ theel zout; peper uit de molen naar smaak
Effectief blijkt de bol radicchio (met de stronk eruit gesneden) 150 gram. We hebben dus 75 gram gebruikt. Doe alles in een keukenmachine of beker voor een staafmixer en pureer. Het kan zijn dat er wat olie of water moet worden toegevoegd om het smeuïg te maken.
21 maart 2018
We gaan het beleven. Vanavond gemeenteraadsverkiezingen. Radicchio Chioggia, die paarsrode ronde bol, is behoorlijk winterhard. De buitenste aangetaste bladeren eraf en hoppa, gezonde groente. En met een lekker bittertje die we bij witlo(o)f kwijt zijn geraakt.
Mrs. M is gek op radicchio. En deze pesto gebruiken we in een ander gerecht: radicchio met pasta en spekjes.