Remoulade hoort bij vis, maar kan ook goed bij een plak fricandeau. In elk geval een smakelijke saus met kappertjes, ui, augurk, peterselie, dragon
- 38 gr sjalot, heel fijn gesnipperd
- 90 gr augurk, ook heel fijn gesneden
- 15 gr platte peterselie, heel fijn gehakt
- 50 gr kappertjes, grof gehakt (eerst goed spoelen)
- 4 eetl mayonaise
- 6 eetl mosterd (gemiddeld scherp)
- 300 gr yoghurt
- 15 gr dragon, fijngehakt (gedroogde mag ook)
- peper en zout naar smaak
-
Meng alles. Voeg daarna pas extra peper en zout toe. Als je namelijk gezouten kappertjes gebruikt, zijn deze – ook na het uitspoelen – nog behoorlijk zout.
Remoulade maken we regelmatig en telkens moeten we denken: wat zit er ook alweer in? En telkens hebben we andere hoeveelheden. We hebben het nu eens opgeschreven. En het recept nu ook op de website opgeslagen. Voor ons voor de volgende keer of voor jou, maar er staan zoveel recepten op het Internet, dat deze van MergenMetz vermoedelijk onderaan de Google-ranglijst staat.