Rode koolstamppot

Uit de keuken van MergenMetz (voor zover je met dit gerecht nog origineel kan zijn)
½ rode kool, geschaafd; 500 gr aardappelen, in blokken; 1 ui, gesnipperd; 2 eetl rode wijnazijn; 2 laurierblaadjes; 3 kruidnagelen; 1 appel, geschild en in kleine stukjes; ½ eetl honing; paar stukjes foelie; peper & zout; scheutje olijfolie; ½ kopje water; evt. snufje kaneel

Zet de aardappels op.
Neem een ruime pan. Verhit daarin de olijfolie en bak de gesnipperde ui al roerend glazig. Doe de kool erbij, water, appelstukjes, laurier, foelie, kruidnagelen. Schep goed om en stoof gedurende pakweg 20-30 minuten. Te gaar is niet lekker (vinden wij). Doe tegen het einde de azijn en honing erbij.

Als de aardappels gaar zijn, deze afgieten en stampen.
Vis uit de pan rode kool de laurierblaadjes, zo mogelijk de kruidnagelen en de foelie zal wel niet terug te vinden (herkennen) zijn.
Meng de aardappelpuree met de kool.
Klaar.

rodekoolstamppot 1.jpg17 januari 2010
Op een of andere mysterieuze wijze waren we vrijdagnacht-zaterdag geveld door buikaandoeningen. Buikgriep heet het in de volksmond. Voedselvergiftiging is de ware naam. Maar donderdag hadden we mosselen gegeten. Als daar iets raars tussen zou hebben gezeten, duurt het niet meer dan 24 uur. Vrijdagavond waren we uit eten.
Deze rode koolstamppot op zondagavond was de test of onze gestellen 'het' weer allemaal konden verwerken. Met worst van eigen varks.

OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie