Snijbietrisotto met wilde rijst en paprika

bron: BioSpitzenköche

225 gr risottorijst (arborio bijvoorbeeld); 75 gr wilde rijst; 875 ml groentebouillon; 1 rode of gele of oranje paprika; fikse bos snijbiet (of spinazie); ½ rood pepertje, fijngesneden; vers geraspte Parmezaanse kaas; 3 eetl olijfolie; scheutje slagroom; peper uit de molen en zout

Snijbietrisotto met wilde rijst en paprika 1Zet de wilde rijst op in een pannetje met niet te veel, maar wel voldoende water. Als het goed is, is de kooktijd ervan minstens een half uur, maar oplopend tot vijftig minuten. Later doen we het gewoon bij de risotto.

Maak de paprika schoon, snijdt hem in pakweg vier kwarten en ontdaan van zaden en steel. Kook het pakweg een kwartier, net onder water. Dan is het zacht. Vis de paprika er uit en pureer het met een staafmixer of draai het door een roerzeef.
Het water kunt u voor de bouillon gebruikt

.


Snijbietrisotto met wilde rijst en paprika 2Strip het groen van de snijbiet. Bewaar de stengels voor een ander gerecht in de komende dagen. Was het snijbietblad (of de spinazie) goed. Scheur de snijbiet grof. Laat uitlekken.
Verhit in een stevige pan een scheut olijfolie. Roerbak de snijbiet/spinazie tot het geslonken is. Schep uit de pan. Wegzetten tot straks.

Eventueel wat olie in de pan terugdoen. Doe de rijst in de pan, als ook de gepureerde paprika en de fijngesneden rode peper. Als u de wilde rijst erbij doet, kunt u eventueel (een deel van) het kookwater erbij gieten. En wat groentebouillon. Kook zachtjes, schep af en toe om, anders koekt het aan de bodem. En als het vocht is opgenomen, een scheut bouillon erbij.
Risotto doet er doorgaans twintig minuten over. Test even hoe gaar u het bladgroen heeft gebakken. Tien minuten of minder voor het einde van de risottobereiding het bladgroen erdoor scheppen.

Vlak voor het serveren wat Parmezaanse kaas en een scheutje slagroom er door roeren. Op smaak brengen met peper en zout.


Snijbietrisotto met wilde rijst en paprika 310 september 2015
Juist vanwege de gepureerde paprika had ik dit recept bewaard. En om een of andere reden was het vandaag zo ver. Smaakt uitstekend. En een scheutje slagroom maakt het wel heel apart.

Plaats een reactie