Tamme kastanje in De Tuin in Vier Seizoenen

De Tuin in Vier Seizoenen - cover herfst 2015In het herfstnummer van het prachtige kwartaalblad De Tuin in Vier Seizoenen is een artikel over de tamme kastanje opgenomen. Bij uitstek een boom voor een Eetbare Siertuin – mits u ruimte genoeg heeft. De tamme kastanje was al favoriet bij de Romeinen.

De overeenkomst tussen de tamme kastanje en de paardenkastanje is ongeveer nul. Nou ja, de stekelige bolster en de bruine vrucht daargelaten.

Hoofdredacteur Hanneke … benaderde ons, na het stuk over de artisjok en kardoen, of we ook de tamme kastanje wilde beschrijven. Ze had namelijk prachtige foto’s van Emiel van den Berg en daar hoort wel wat doorwrochte tekst bij. Toevallig staan er twee in onze tuin, dus: Ja! In samenwerking met Anthonetta van Bergenhenegouwen is er, zelfs bij nader inzien, een fraai informatief stuk ontstaan.  En wat een mooie foto’s!

De Tuin in Vier Seizoenen - Tamme Kastanje

Klik hier om de pdf te openen en het verhaal over de kastanjes te lezen

Tuinbladen

De Tuin in Vier Seizoenen is een van de weinige bladen die wat extra inhoud biedt. Ook qua volume. Er ploft wat op de mat! Het oogt goed verzorgd en best wel chique, maar dat maakt voor de planten geen verschil. De tamme kastanje groeit in bos, tuin en park. Kijk verder en hier kunt u zich desgewenst abonneren. (Hé, met welkomstgeschenk. Zien we het vijgenboek van Peter Bauwens?)

Zelf zijn we op slechts enkele tuinbladen geabonneerd.

Dat heeft enerzijds te maken met de zap-cultuur die in veel bladen heerst (betrekkelijk oppervlakkige artikelen die maar net een onderwerp aanraken) en anderzijds met ons: Wij zijn te ver doorgeslagen en hebben behoefte aan meer uitvoerige stukken met wat meer achtergrond en diepgang.

Plaats een reactie