bron: Rhurbarbaria, uitgeverij: Prospect Books
175 gr geweekte kikkererwten; 175 gr rabarberstelen, in stukken van 2 cm; ½ ui, gesnipperd; ½ stengel bleekselderij, klein gesneden; 1 eetl olijfolie; 1 theel honing; scheutje citroensap; peper en zout; 2 eetl munt, vers fijngehakt; optioneel: kippenbouillon; optioneel: amandelsnippers
Kikkererwten een nacht weken, ze verdubbelen ongeveer in gewicht.
Kook de kikkererwten in laag water (waterstand ca. 1 cm boven de erwten). Schep eventueel schuim af. Kook pakweg een uur en voeg dan de ui en bleekselderij toe. Kook tot alles zacht en gaar is. Giet af, maar bewaar ca. 300 ml kookvocht.
Kook hierin de rabarber net gaar. Doe de kikkererwten (en ui en selderij) erbij en pureer alles. Roer de olijfolie, de honing en citroensap – naar smaak – erdoor en breng verder op smaak met peper en zout.
Dit is een dikke soep, het kan verdund worden met kippenbouillon of water.
Serveer met wat fijngehakte munt erover en evt wat amandelsnippers.
19 april 2015
Een rare soep. Rare smaken, maar daarom niet lekker?
We hebben tien mee-eters en deze gewaagde soep. ‘s Middags probeerde Jolien een beetje.
“Eerst heb je de kikkererwtensmaak en dan opeens rabarber,” zei ze aarzelend.
En dan: “Lekkere soep!”
Pfffff.
Des avonds was de algemene stemming dat dit ook een goede soep was.
Opmerkingen
Zou ook goed als koude soep kunnen worden geserveerd.