Een smakelijke, recht-toe-recht-an hap met rode kool, bataten in plaats van pataten, een appel en een eerlijke, biologische runderrookworst
- 900 gr zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 800 gr gesneden rode kool
- 1-2 st ui, gesnipperd
- 1 eetl arachideolie of olijfolie
- 2 st appels, geschild, in blokjes
- zout
- peper uit de molen
-
Kook de blokjes zoete aardappel in pakweg een kwartier.
-
Neem wat olie en smoor de ui, doe vrij snel de rode kool erbij, strooi er wat zout over, leg het deksel op de pan en laat langzaam stoven.
-
Na een minuut of tien de stukjes appel erbij doen (in de hoop dat ze geen moes worden)
-
Giet de bataten af (wat kookvocht in een beker, voor het geval dat de puree te droog is) en stamp ze tot een puree.
-
Meng de bataten met het rodekoolmengsel, breng op smaak met peper uit de molen en eventueel nog wat zout.
-
Schep op borden en leg er de worst op. Eet smakelijk!
4 december 2024
We kwamen recept tegen op het internet. We hebben nog wat bataten in de kelder liggen, lang gerekte en zowel met oranje als diep paars vruchtvlees. En we hebben nog wat gesneden rode kool over van enkele dagen geleden, toen we de quiche aten. Dit is best wel een snel te maken, zeer smakelijke hap. En zonder melk, boter of vette jus.