uit: de keuken van Mergen-Metz
2 forse uien, grof gehakt; 1 stengelsla van 650 gr (is 300 gram geschild en in plakjes); 2 tenen knoflook, grof gehakt; handje sperziebonen, voorgekookt en beetgaar; wat worteltjes, in plakjes; 2 tomaten, grof gehakt; 300 ml. kokosmelk; 2 a 3 theel. gele curry; Thaise vissaus; grote garnalen; arachideolie
Neem een kasserol of een ruime wok. Verhit de olie tot ze gaat dampen. Bak de ui lekker aan, mag bruinen. Doe de knoflook erbij, even roeren en dan de celtuce. Bak deze ook even aan. Blijf roeren. Doe de kokosmelk erbij. Doe de tomaten erbij en de curry. Ongeveer een kwartier op middelhoog vuur, met deksel, laten sudderen. Haal het deksel eraf, doe de wortel erbij. Laat wat inkoken. Als de stengelsla beetgaar wordt de sperziebonen en de garnalen erbij doen. Garnalen zijn, afhankelijk van de grootte, relatief snel gaar. Opdienen met rijst.
OPMERKINGEN
Gemaakt. Maar wanneer? Dit is een eigen recept. Het zal wel erg lekker geweest zijn, want ik heb alles opgeschreven en bewaard.