Curry met vlees

uit: de keuken van Mergen-Metz
1 forse stengelsla; 3 grote wortels; 2 ui; 1 blikje kokosmelk; 200 gram sudderlapjes (draadjesvlees); 2 eetl. gele currypasta; arachideolie

Eens in de zoveel tijd bereid ik enkele kilo's sudderlapjes – sukadelappen of riblappen – en die gaan dan met jus in bakjes in de vriezer (sudderen: aanbakken in roomboter, water en wat rode wijnazijn, tomaatjes, uitjes, geplette knoflook, enz.).
Snij het onderstuk van de stengelsla en gooi weg. Snij de stengel in stukken van ca. 10 cm. Schil deze dik. Snij in dunne plakken. Schil of schrap de wortels en snij deze ook in dunne plakken. Schil de uien en snijd ze grof in vieren.
Verhit de olie in de kasserol en bak de uien op hoog vuur zodat ze bruin en glazig worden. Doe de stengelsla- en wortelschijfjes erbij en bak al roerend een minuut of twee door. Doe de curry erbij en doorroeren zodat het goed verdeeld is over de ingrediënten. Zet het vuur lager en doe de kokosmelk erbij. Doe enkele eetlepels jus van de sudderlappen erbij. Laat een kwartier sudderen. Verdeel het vlees in kleinere brokken. Doe deze erbij en laat nog tien minuten sudderen. Opdienen.

6 augustus 2006
Je moet wat. Er zijn nauwelijks recepten te vinden, of je komt in Chinese en Japanse websites terecht.

OPMERKINGEN
1.    Met basmatirijst. Was behoorlijk lekker. Stengelsla blijft hard en knapperig.
2.      Had ik nu ook een paprikaatje er in reepjes gesneden bij gedaan?

Plaats een reactie