Veldsla met yacon

Bron: De Keuken van MergenMetz (maar zo bijzonder is het nu ook weer niet)


Veldsla, gewassen en schoon; 1 of 2 kleine yacons, geschild en in dunne plakjes; hand walnoten; een zachte blauwschimmelkaas; citroensap; olijfolie; snuf zout

Maak van olijfolie en wat citroensap met een snufje zout een dressing. D.w.z. in een kommetje doen en met een vork of zo kloppen.
Doe de yacon en veldsla in een kom, giet de dressing erover en meng goed (met de handen gaat het best). U kunt de walnoten grof hakken, wij knijpen ze door de hand boven de schaal. Dan de walnoten erdoor mengen en op het laatst plukjes blauwschimmelkaas toevoegen en er wat voorzichtiger door mengen.

Zo simpel is het. Een lekkere salade voor in de winter.


16 december 2017
Het is familiedag bij ons, maar Brian, Eline en de kinderen bleven strontverkouden thuis. Leon is bij Sopheak in Cambodja. En René bengelt in het zuiden van Portugal waar hij de aanleg van de tuin van zijn ouders begeleidt, omdat de werklui daar nu net aan toe waren (het is daar 19o C, hier net boven nul). Rest de halve familie. Deze salade aten we bij de lunch. En het is heerlijk.
Het is natuurlijk klassiek: sla, walnoten, blauwschimmelkaas. Ik meen dat er ook wel varianten met peer zijn. Dus het unieke aan dit recept is meer dat het een andere toepassing voor yacon is.


Opmerkingen
Bij gebrek aan walnoten mogen andere noten (of amandelschaafsel)
Bij gebrek aan blauwschimmelkaas kunnen ook vlokken Parmezaanse kaas worden gebruikt – een aardappeldunschiller doet wonderen.
Er hoeft geen peper door de dressing, het mag wel.

Plaats een reactie