Venkel uit de oven

Van Internet geplukt
2 venkelknollen; 100 gr. gorgonzola; 1½ dl. yoghurt; 2 theel. maïzena; peper & zout; amandelsnippers; boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 200o C. Halveer de venkelknollen in de lengte en bewaar het groen om te garneren. Kook de venkel in ruim water in ongeveer 15 minuten beetgaar. Uit laten lekken. Verkruimel de kaas en roer het met de yoghurt en maïzena door elkaar.
Vet een ovenschaal in. Halveer de venkelknollen nogmaals in de lengte. Leg ze in de schaal en schep de saus er over. Bestrooi met de amandelsnippers. Zet in de oven. Ongeveer 20 minuten of totdat de bovenkant begint te kleuren.

19 december 2006

OPMERKINGEN
1.    Ik had geen yoghurt, dus ik heb een roetje van bloem gemaakt en daarin wat resten gorgonzola opgelost. Het was lekker, althans: de moeite waard voor dit receptenboek. Ik denk dat het met yoghurt nog lekkerder is.
2.    Op 8 januari 2007 nog eens gemaakt. Nu met magere yoghurt (uiteraard biologisch). Maar die gaat schiften. Wel lichter dan de vorige keer.
3.    Volgende keer: een dun sausje van bloem en gorgonzola.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.