Verse kapucijners met ansjovis en basilicum

Bron: de Volkskrant, Loethe Olthuis, 18 juli 2008
2 ½ kg verse kapucijners in de dop;8 ansjovisfilets (in olie), fijngehakt;2 teentje knoflook, fijngehakt; flinke klont boter (75-100 g); fikse hand vol basilicumblad, fijngehakt; peper & zout

Dop de kapucijners. U houdt er dan pakweg tussen de 400 en 600 gram van over. Maar wel ontzettend lekker!
Neem een stevige pan (kasserol) en smelt de boter met de knoflook en ansjovis. Doe er een heel klein beetje water bij. Loethe zegt 'een eetlepel of vier'.  Doe de kapucijners erbij en het deksel op de pan. Stoof een minuut of 3 à 4. Schep tussendoor nog een keer om.
Meng de basilicum erdoor en maal er peper over. Zout mag.

22 juli 2012

Verse kapucijners met ansjovis en basilicum 3.jpg(Schrik. De zomer is uitgebroken.) Enkele dagen geleden aten we ook al kapucijners, toen met brie (deze). Dit recept hadden we wel in onze verzameling, maar nog niet gemaakt. Nu dus. Temeer we er achter kwamen dat de vogels het op onze kapucijners hebben gemunt. Een grove schatting is dat minstens de helft door de beesten is opgevreten. Ze hakken de peul open en snavelen de erwt er uit. Nou ja, het is goed voor de vogelstand, zullen we maar zeggen.

Wij aten het met een paar nieuwe ratte d'Ardeche-aardappelen en een varkensfiletlapje van Bonte Bentheimer.

Verse kapucijners zijn altijd lekker.

OPMERKINGEN
'De smaak is oké, maar proef niet ansjovis en basilicum' had ik genoteerd op een kattebelletje toen we volgens de originele receptuur van Loethe kookten. Dus we hebben de hoeveelheden aangepast; hoger in de smaak gebracht, heet dat.

Plaats een reactie