Verse kapucijners met mosterd-roomsaus

750 gram verse kapucijners in de dop; zout; versgemalen peper; 2 sjalotjes; 2 eetl olijfolie; 1 dl koksroom; 1 eetl. mosterd

Verse kapucijners zijn verrassend lekker. Nee, niet verrassend, ontzettend lekker.

Verse kapucijners met mosterd-roomsaus - breed

Dop en was de kapucijners. Kook de kapucijners in pakweg 5 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Pel en snipper intussen de sjalotjes. Fruit ze vervolgens in een pannetje met de olie. Tot ze glazig zijn. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor. Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe.

14 juli 2005
Verse kapucijners met mosterd-roomsaus - bordDit is voor twee personen. Als bijgerecht. We hadden ook Griekse courgettesalade en gestoomde worteltjes (Yellowstone). En merguez-worstjes op de bakplaat van de bbq.


8 juli 2014
We hadden ze al gegeten dit jaar, die verse kapucijners. Een kleine week geleden, toen Omroep Gelderland tv opnamen kwam maken. En verder genieten de vogels er dit jaar in het bijzonder van. Veel is al door de dieren weggevreten. We hebben nu de foto’s gemaakt en bij dit recept geplaatst

Plaats een reactie