Wortels met yoghurt en granaatappelpitten
		Voorbereiding
			10 min
		Kooktijd
				20 min
			Totaal
				1 uur
			
				Gang:
				
					Bijgerecht				
			
					
				Keuken:
				
					Turks				
			
						
			Voor: 4 Personen
		
								
			Ingredienten
				
	 	 	Bereiding
				- 
										Snijd de wortels met de mandoline tot fijne repen. Of de bospeen in dunne plakjes.
 - 
										Rol de muntblaadjes op en snijd ze tot fijne reepjes.
 - 
										Roer wortel, een deel van de yoghurt, munt, knoflook en olie door elkaar. Naar eigen oordeel meer yoghurt erbij doen.
 - 
										Breng op smaak met peper & zout.
 - 
										Strooi de granaatappelzaden erover.
 
Opmerkingen
		- Goed bij gebakken of geroosterd vlees.
 - Toch maar winterpenen op de mandoline in reepjes maken. Dat moet nog lekkerder zijn. Maar ja… winterpeen in juli?
 
26 juli 2012
Dit recept staat al heel lang, sedert 2007, als ‘niet gemaakt’ op onze website. Vandaag is het erg warm. We maken allerlei koude gerechten, waaronder deze salade. Alleen: we hebben geen winterpenen, doch kleinere, jongere wortels. Noem het bospeen.
De smaak is uitstekend. Een lekkere, frisse salade.
					

Inderdaad een supersalade met warme dagen! De friszoete explosie als je op een granaatappelpitje bijt maakt het zo bijzonder.
Ik heb de salade met winterwortel gemaakt, heerlijk, pit door de rauwe knoflook en fris, knapperig door de toevoeging van de granaatappelpitjes. Voor herhaling vatbaar.