Wortelsalade met yoghurt

5 van 1 stem
Wortels met yoghurt en granaatappelpitten
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totaal
1 uur
 
Gang: Bijgerecht
Keuken: Turks
Voor: 4 Personen
Auteur: Volkskrant, 1e helft mei 2007
Ingredienten
  • 2 winterwortels of ca. 16 dunnere zomerwortels bospeen - totaal pakweg 500 gr;
  • 30 blaadjes verse munt;
  • ½ l Turkse yoghurt;
  • 1 teen knoflook uit de knijper;
  • 2 eetl olijfolie;
  • peper & zout;
  • optie: zaden/pitjes van 1 granaatappel
Bereiding
  1. Snijd de wortels met de mandoline tot fijne repen. Of de bospeen in dunne plakjes.
  2. Rol de muntblaadjes op en snijd ze tot fijne reepjes.
  3. Roer wortel, een deel van de yoghurt, munt, knoflook en olie door elkaar. Naar eigen oordeel meer yoghurt erbij doen.
  4. Breng op smaak met peper & zout.
  5. Strooi de granaatappelzaden erover.
Opmerkingen
  1. Goed bij gebakken of geroosterd vlees.
  2. Toch maar winterpenen op de mandoline in reepjes maken. Dat moet nog lekkerder zijn. Maar ja… winterpeen in juli?

26 juli 2012
Dit recept staat al heel lang, sedert 2007, als ‘niet gemaakt’ op onze website. Vandaag is het erg warm. We maken allerlei koude gerechten, waaronder deze salade. Alleen: we hebben geen winterpenen, doch kleinere, jongere wortels. Noem het bospeen.
De smaak is uitstekend. Een lekkere, frisse salade.

2 gedachten over “Wortelsalade met yoghurt”

  1. Ik heb de salade met winterwortel gemaakt, heerlijk, pit door de rauwe knoflook en fris, knapperig door de toevoeging van de granaatappelpitjes. Voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Waardering