Yoghurtkaas

bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten
½ liter volle of magere yoghurt; evt. ½ theel. zout

En kaasdoek.

Als u de yoghurtkaas zo eet, strooi dan het zout over de yoghurt. Als het gebruikt wordt in andere gerechten, dan geen zout.

Zet een vergiet op een kom. Knip 3 vierkante stukken kaasdoek van 30 cm. Bekleed het vergiet ermee. Dus driedubbellaags. Doe de yoghurt erin.
Pak de vier punten en maak er een los bundeltje van. Hang het ergens op waar het kan uitdruipen.

3 uur: zacht kaasje
8 uur: stevig kaasje.

Maak de knopen los en haal de kaas eruit. In een afgesloten bak is het 48 uur houdbaar.

OPMERKINGEN
1.    Dit is hangop.
2.    Kan ook met een schone theedoek worden bereikt.
3.    Meestal wordt deze kaas in het Midden-Oosten gegeten met wat paprikapoeder en goede olijfolie erover. Met brood.
4.    Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig.

Plaats een reactie