Zuurkool met dadels en walnoten

Zuurkool met dadels en walnoten

Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Voor: 4 Personen
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 2 st prei, schoon en in dunne ringen;
  • 350 gr seitan, klein gesneden; (of kipfilet met een pietsje sojasaus)
  • 125 gr walnoten, gehalveerd of grof gebroken;
  • 125 gr dadels, ontpit en klein gesneden;
  • 500 gr zuurkool;
  • arachide- of andere bakolie of ghee
Bereiding
  1. Bak de walnoten in wat olie in een koekenpan. Niet te lang, dan worden ze zwart en dat smaakt niet meer. Wegzetten.

  2. Doe wat olie in een wok. Bak de stukjes seitan aan. Schep ze desgewenst er even uit.

  3. Doe de prei in de wok en vrij snel erna de zuurkool. Niet te lang wokken (de seitan inmiddels weer terug) en tegen het einde de noten en stukjes dadel erdoor.

Opmerkingen
  1. Seitan is interessant nepvlees, met de structuur van dun gesneden kipfilet. De smaak is licht sojasaus. Maar eigenlijk zijn we tegen vleesvervangers die op vlees lijken. Je eet vlees. Of niet.
  2. Er is meer dadels dan hier aangegeven gebruikt, maar dat was o.i. te veel. Dus deze verhouding in dit recept moet aardig kloppen.

23 januari 2012
Je moet toch wat. Gister was de Soirée Choucroute et Mouton (waarvan dit gevulde schapenhart een exponent is) en toen te veel zuurkool uit ons vat gehaald. Dus wat over.
En, zoals het gaat op zo’n day after: dan kijken we Smaakvrienden in.
Wij aten het op quinoa. Mrs. M vond het lekker. Dus dan is het website-fähig.
(Nu drie uitdrukkingen in drie talen gebruikt.)

Plaats een reactie

Waardering