Zuurkool met dadels en walnoten

Uit de Keuken van MergenMetz – met dank aan Smaakvrienden

2 prei, schoon en in dunne ringen; 350 gr seitan (of kipfilet met een pietsje sojasaus), klein gesneden; 125 gr walnoten; 125 gr dadels, ontpit en klein gesneden; 500 gr zuurkool; olie of ganzenvet


Zuurkool met dadels en walnoten.jpg Breek de halve walnoten grof met de hand. Bak ze in wat olie in een koekenpan. Niet te lang, dan worden ze zwart en dat smaakt niet meer. Wegzetten.
Doe wat olie in een wok. Bak de stukjes seitan aan. Schep ze desgewenst er even uit. Doe de prei in de wok en vrij snel erna de zuurkool. Niet te lang wokken (de seitan inmiddels weer terug) en tegen het einde de noten en stukjes dadel erdoor.

23 januari 2012
Je moet toch wat. Gister was de Soirée Choucroute et Mouton (waarvan dit gevulde schapenhart een exponent is) en toen te veel zuurkool uit ons vat gehaald. Dus wat over.
En, zoals het gaat op zo’n day after: dan kijken we Smaakvrienden in.
Wij aten het op quinoa. Mrs. M vond het lekker. Dus dan is het website-fähig. (Nu drie uitdrukkingen in drie talen gebruikt. Genoeg erover.)

OPMERKINGEN
1
yakso seitan in tamari sauceSeitan is interessant nepvlees, met de structuur van dun gesneden kipfilet. Althans, deze van Yakso, in pot van 350 gr. De smaak is licht sojasaus.
Maar eigenlijk ben ik tegen vleesvervangers die op vlees lijken. Je eet vlees. Of niet.
2
Ik had meer dadels dan hier aangegeven gebruikt, maar dat was o.i. te veel. Dus deze verhouding moet aardig kloppen.

Plaats een reactie