1 oktober 2022 – Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’

 55,00

Op voorraad

Beschrijving

Wegens groot succes gaan we ermee door, tot iedereen een Eetbare Siertuin heeft!

Er is veel meer te eten dan wat het groenteschap van de supermarkt ligt. En ja, er is ook veel meer te eten dan de cultuurgewassen die we in onze moestuinen zaaien en oogsten. Wildplukken is een hype die alweer op zijn retour is en vooral leuk voor hen die regelmatig tijdens lange wandelingen willen struinen.
Maar waarom niet dichterbij?
Gewoon in je eigen tuin?

Maak van je tuin een Eetbare Siertuin! Dat is helemaal niet zo moeilijk, als je het eenmaal weet. En dat kan op deze middag.
Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.

Nu is het de tijd

De herfst zet door. De tuin gaat langzaam in de winterslaap. Nog even en we kunnen weer zaden en bollen bestellen.
Maar wat?
Willen we volgend jaar spannende dingen eten? Misschien een deel van de tuin veranderen? Dan is het verstandig daar nu al over na te denken.
Daarom bieden we nu deze workshop.

Kom horen welke (tuin-)planten eetbaar zijn en wat er in je tuin te oogsten valt.
Neem een schets van je border of tuin mee en maak een start met een eetbare tuin.


Anthonetta van Bergenhenegouwen

Anthonetta aan het werk
Anthonetta aan het werk

Anthonetta van Bergenhenegouwen is de cursusleider. Zij komt uit een bekende kwekersfamilie en is opgeleid tot hovenier. Binnen dit vakgebied heeft ze zich als een van de weinigen gespecialiseerd in eetbare bomen, struiken en vaste en eenjarige planten èn nutsplanten.
Het beplantingsschema van de Eetbare Siertuin van MergenMetz is van haar hand en Anthonetta beheerde deze tuin tot voor enkele jaren. (Nu doet Maartje van den Berg dat.)


Anthonetta van Bergenhenegouwen heeft grote kennis van eetbare bomen, struiken en vaste planten. En nutsplanten. Zij beheert onze Eetbare Siertuin. Dus kom, en vraag haar de oren van de kop.

Datum: 1 oktober 2022
Tijd: 13:30 – 16:30 uur en meestal loopt het uit
Locatie: MergenMetz (zie contact)
Aantal: Maximaal 8 deelnemers dus boek snel.
Prijs € 55 p.p. incl koffie/thee plus

Permacultuur? Kan je dat eten?

Permacultuur is niets mysterieus. Het is permanente agricultuur. Niets meer, niets minder dan gezond verstand gebruiken en wat in de natuur van nature (….) gebeurt kopiëren. Het is de juiste keus aan eetbare gewassen in combinatie met nutsplanten – planten die insecten aantrekken (of afstoten) en planten die voor een goede bodem zorgen.
In wat in de permacultuur de zeven lagen wordt genoemd, kunnen zeer veel mooie smaakvolle planten groeien. En dat kan ook je eigen achtertuin.

Maak je siertuin eetbaar - 7 Lagen tuin

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “1 oktober 2022 – Workshop ‘Maak je siertuin eetbaar’” te beoordelen