27 juli 2024 – Workshop ‘Pluk en Print’

 75,00

Op voorraad

Beschrijving

Pluk en Print: Experimenteer met planten, verf en papier

Planten zijn lekker, gezond en prachtig. En inspirerend. In deze workshop gaan we op een creatieve, vrije, intuïtieve manier aan de slag met verf en bladeren, stengels, zaaddozen, pluimen… Of wat ons dan ook op dat moment in de natuur aanspreekt.

  1. We starten met een korte kennismaking – met elkaar en met De Tuinen van MergenMetz. Uiteraard wordt daar een kop koffie of thee bij geserveerd met een punt eigen baksel of heerlijke chocolade.
  2. Vervolgens een korte wandeling door bos, heide en/of tuin, om plantenmateriaal te verzamelen en inspiratie op te doen.
  3. Daarbij horen vertellingen over de natuur en de planten die een extra gelaagdheid aanbrengen. In ieder seizoen zijn de mogelijkheden anders, maar laat je verrassen! Het verzamelen van de materialen in de natuur en in de tuin gebeurt uiteraard met beleid.
  4. Het verzamelde materiaal wordt, teruggekomen, op de grote tafel gesorteerd. Hier zijn dan ook de andere materialen zoals papier en (acryl)verf zijn klaargezet. Vervolgens gaat iedereen aan de slag met wat opkomt.
  5. Het werken met de verf en plantenmaterialen gebeurt in principe buiten, op verschillende tafels, indien nodig onder afdak of tent. Voor iedereen is voldoende werkruimte. Bij heel slecht weer verhuizen we naar binnen en moeten we qua ruimte wat inschikken.

Deze workshop is geen vastomlijnde cursus waarin je leert op een bepaalde manier iets te maken, zoals met plantmotieven bedrukte kaarten. Het kan hoor. Maar iedereen is vrij om te maken wat zij/hij/hen zelf wil. En wil je met zelf meegebracht papier werken? Dat kan ook. Uiteraard is er deskundige begeleiding aanwezig om je op weg te helpen. Het idee is om de creativiteit te laten borrelen, mooie dingen te maken, en eventueel kun je er dan zelf thuis weer mee verder gaan.

Omdat we veel buiten zijn is het belangrijk om passende kleding aan te trekken. In elk geval stevige schoenen en kleding die bij de weersomstandigheden past. Wij hebben schorten en paraplu’s. Want ook als het regent gaan naar buiten om materiaal te verzamelen!

Wat krijg je? Verschillende soorten (eenvoudig) papier, acrylverf, kwasten, sponsjes, schorten, paraplu’s, koffie, thee, lekkers, water, etcetera
Hoe lang duurt het? Van 13.30 uur tot ongeveer 16:30 / 17:00 uur (3 tot 3,5 uur)
Wat kost het? 75 euro (70 euro als je onze Vriend wordt)
Wat moet je meebrengen? Geschikte kleding en zin om je te laten inspireren
Moet je iets kunnen? Nee, iedereen kan meedoen, mits redelijk goed ter been

 


Pietje Snijders

Pietje Snijders begeleidt deze workshop. Zij ontwerpt collecties kussens, tafelkleden en sjaals van voornamelijk katoenen en linnen stoffen die zij bedrukt met planten. Dat kan zowel door een blad als stempel te gebruiken als met sjablonen of via zeefdruk. En dat kan ook heel goed op papier. Het liefst werkt ze met de vers geplukt delen van de plant. En dat is wat wij in deze workshop gaan doen.

De natuur die overal om ons heen te vinden is, kan worden gebruikt om ons te inspireren. Pietje is in staat om met bloemen, bladeren en takjes een groep cursisten tot een verrassend resultaat te laten komen. En dat in slechts in één workshop.

Laat je verrassen! Want uit reacties van cursisten blijkt elke keer weer dat het werken met natuurlijke materialen tot verrassingen leidt. Ze leert je anders te kijken naar de natuur en hoe die toe te passen in een creatief proces. Door haar ervaring zorgt ze ervoor dat je met een hernieuwde blik naar huis gaat. Zoals de titel al zegt staat met plezier experimenteren centraal.

Pietje kennende zal zij jullie met bevlogenheid en kunde van begin tot het eind meenemen op deze spannende en creatieve reis. Ze brengt ook een aantal van haar prachtige bedrukte sjaals mee als voorbeeld, en eventueel om aan te schaffen.


Maartje van den Berg

Maartje van den Berg zal tijdens de workshop aanwezig zijn om te vertellen over De Tuinen van MergenMetz en om de wandeling te begeleiden. Zij kan inspirerend vertellen over de natuur en de planten.

Datum: 27 juli 2024
Tijd: 13:30 – 16.30 / 17:00 uur
Locatie: De Tuinen van MergenMetz in Doorwerth (zie contact)
Aantal: Maximaal 14 deelnemers (en minimaal 8)
Prijs € 75 p.p. incl koffie/thee/lekkers en materialen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “27 juli 2024 – Workshop ‘Pluk en Print’” te beoordelen

Andere suggesties…