Gele courgette Solara (zaad)

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Cucurbita pepo

Sinds 2021 op de markt. Deze zaadvaste courgette is in biologisch-dynamische landbouw ontwikkeld. Dus geen product van de grootindustrie. Solara is een hoogproductieve, gezonde courgetteplant met heldergele vruchten. Cilindervormig, zoals dat bij een echte courgette hoort, met een geelgroene vruchthals. Dat is anders dan bij hybriden.
De planten vertakken niet, maar hebben een open groei, zodat de vruchten eenvoudig te oogsten zijn. Goede houdbaarheid na de oogst.

Zorg voor goede bemesting.

Meer weten over courgettes, klik dan hier


Hoeveelheid zaad/zakje: 15 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is echt veel langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


Zaadvaste gele courgettes hebben de eigenschap dat ze geel aan de onderkant van het blad kunnen tekenen.

Vruchten tussen de 300 tot 600 gram hebben de beste smaak.

Het begin van Solara ligt in 2008 en betreft de vondst van een gele vrucht in een veld met groene courgettes. Ze werd met de hand met het stuifmeel van een groen bestoven en daarna de gele vruchtdragende planten geselecteerd. Elke volgende generatie telde tien tot twintig planten en voort ging de selectie. Er zijn tussen de twee- en vierhonderd planten gebruikt. Selectie ging natuurlijk niet alleen op kleur van de vrucht, ook op robuustheid van de plant en de groeiwijze.

Dit zaad hebben we niet uit eigen teelt. Het is biologisch-dynamisch. We kochten het in voor eigen gebruik maar zoveel gebruiken we nu ook weer niet.

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gele courgette Solara (zaad)” te beoordelen