Augurk Liefje

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Cucumis sativus

En toen vonden we Liefje. In Duitsland. Voor de oorsprong gaan we terug naar 2012, waar het wordt ontdekt bij een hobbytuinder die het zaad voor eigen gebruik vermeerderde en al zolang dat hij van de herkomst van het zaad niets kon zeggen.

Liefje is een bittervrije, hoogproductieve en robuuste augurk met harmonieuze, wat dikkere vruchten met een sterke glans, donkere schil en weinig wratten.  Ook goed om rauw als snackkomkommer te eten. Liefje kent een vertakte groei, is gemengd bloeiend en vertoont een goede gezondheid, waardoor een lange oogsttijd mogelijk is. Zeer goede, aromatische smaak.


Hoeveelheid zaad/zakje: 20 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is echt veel langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


Na de vondst bij de hobbytuinder, heeft verdere selectie gezorgd voor meer uniforme vruchten en vermindering van de bitterstoffen (alle augurken kunnen bitter worden door ongunstige weeromstandigheden – te warm, te weinig of te veel water). Na drie jaar van selecteren verschenen de eerste lijnen die zelfs bij hitte en droogte vrijwel bittervrij waren. Vrijwel. Dus werd besloten een eenmalige hybride kruising uit te voeren om de genetische bittervrijheid te verkrijgen, die bij komkommers mogelijk is. Het jaar daarop werd het nageslacht van deze kruising teruggekruist met ongekruiste foklijnen. Die vervolgens weer werden geselecteerd op vorm en verdwenen bitterheid.

Het hele proces vond plaats op het gecertificeerde biologisch-dynamische landbouwbedrijf van de Lebensgemeinschaft Bingenheim. Uiteindelijk vond de officiële registratie plaats in oktober 2020.

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Augurk Liefje” te beoordelen