De Eetbare Siertuin

 24,90

Uitverkocht

Beschrijving

Waarschuwing: Dit boek is door ons – De Tuinen van MergenMetz – uit het Frans vertaald en bewerkt voor De Lage Landen. Het was op ons lijf geschreven. Zo’n goed boek was er nog niet voor de Nederlandstalige markt. Dus we namen deze klus met liefde op ons.

Let op: bestellen mag, maar het is momenteel uitverkocht. Tegen eind juli 2024 verschijnt de tweede druk. Dus dan pas kunnen we versturen.

Lees hier de uitgebreidere beschrijving.

Als je vriend wordt, steun je ons werk en krijg je het boek toegestuurd. Kijk dan eerst even hier.

Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn!

Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse stengelsla al?

Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Les Jardins Fruitiers de Laquenexy. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië.

En ja, een uitgebreide beschrijving – recensie van een ‘eigen boek’ – moeten we nog maken. Volgt. Maar hier geven we al veel afbeeldingen, om een indruk te geven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Eetbare Siertuin” te beoordelen