Muskaatpompoen Futsu Black (zaad)

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Cucurbita moschata

Deze kleine muskaatpompoen komt uit Japan. Hij heeft diepe ribben. In het begin van het rijpen is de pompoen donkergroen en wordt langzamerhand lichtbruin. De schil kan glad zijn of wat hobbelig en een witte waas krijgen. Dat is geen meeldauw.

Van binnen is het vruchtvlees fraai oranje en het is nogal fruitig van smaak. Deze pompoen kan goed worden bewaard. Laat rijp, maar dan wel winterkost. Het gewicht  ligt tussen de 1 en 2 kg. Perfect voor het Nederlandse huishouden.

De plant heeft, net als andere C. moschata‘s, een rankende groeiwijze. Alle pompoenen van deze soort houden van warmte, dus worden laat rijp. Zaai dus vroeg warm voor, binnen of in de kas. Wij planten C. moschata’s in de koude bak, als het namelijk een belabberd voorjaar is kunnen we er glas overheen leggen. (Hoewel dat lang geleden is dat dit is gedaan, misschien zijn de opstaande randen van de bak ook wel een voldoende beschutting tegen bijvoorbeeld gure wind.) En

Zorgen voor goede bemesting en een zonnig plekje.

Meer weten over pompoenen, klik dan hier


Hoeveelheid zaad/zakje: 10 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is echt veel langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Muskaatpompoen Futsu Black (zaad)” te beoordelen