Pompoen Blue Hubbard

 3,00

Op voorraad

Beschrijving

Cucurbita maxima

De Blue Hubbard pompoen is een oud zaadvast ras (dus niet hybride) uit de Verenigde Staten. Het is daar rond 1870 ontwikkeld en tijdenlang zeer populair was door zijn verfijnde nootachtige smaak en goede structuur. Hij is lichtgrijs van kleur, met een vrij gladde tot ietwat bobbelige schil met lichte plooien in de lengte. De schil is hard en dus is hij (zeer) lang bewaarbaar. De vorm is vrij langwerpig, een soort rugbybal.

De vruchten zijn variabel van grootte tussen 25-50 cm in doorsnede en wegen tussen 5-10 kilo. De smaak is zoet notig en het vruchtvlees is oranje-geel. De holte binnenin is groot, er is maar een dunne laag vruchtvlees.

Deze pompoen rankt, zoals de meeste pompoenen. Wij lieten ze klimmen en dat ging ook verbazend goed, ondanks te toch vrij zware pompoenen. Maar het is een risico, dus als je de ruimte hebt, laat hem dan over de grond ranken. Zorg voor goede bemesting.

De grote vruchten kunnen ook als decoratie in de tuin dienen; na wat vorst zijn het vooral merels die het een lekker hapje vinden.

Meer weten over pompoenen, klik dan hier


Hoeveelheid zaad/zakje: 10 stuks
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is echt veel langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: kijk hier


 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pompoen Blue Hubbard” te beoordelen