Fraaie vrouwenmantel (Alchemilla mollis)

 2,50

Op voorraad

Beschrijving

Alchemilla mollis

Een vaste plant met mooi groen blad waar parels water op blijven liggen. Als je het wil zien heeft het blad de vorm van een mantel. Het bloeit in juni volop met geelgroene wolken van kleine bloemetjes, die boven het blad uit steken. Erg mooie en fijne bodembedekker die wel 30-70 cm wordt als hij bloeit. Doet het op veel plekken, van behoorlijk zonnig tot behoorlijk schaduwrijk, mits niet al te droog.

Delen van de plant zouden eetbaar zijn, maar niet erg lekker vanwege de bitterheid. Wel met heilzame eigenschappen, met name voor het vrouwenlichaam.

Er bestaan vele soorten vrouwenmantel, de meest voorkomende in Nederland is de Alchemilla mollis (fraaie vrouwenmantel), die eigenlijk uit oostelijker streken komt (Karpaten) maar veel in tuinen is aangeplant en verwilderd is. Er zijn ook enkele wel inheemse soorten in Nederland en Vlaanderen, die echter zeldzaam geworden zijn. Deze planten zijn zaailingen uit onze eigen tuin.

Let op: wij verzenden planten niet. U kunt bij uw bestelling aangeven wanneer het u gelegen komt om de planten op te komen halen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fraaie vrouwenmantel (Alchemilla mollis)” te beoordelen

Andere suggesties…