Witte biet Sneeuwwitje (zaad)

 2,50

Op voorraad

Beschrijving

Open Pollinated Seeds - logo 150x150
Klik voor tekst en uitleg

Beta vulgaris subsp. conditiva

Bijzonder! Dit ras is in de laatste fase van testen, door Reinsaat vrijgegeven voor experimentele teelt.  Vroeg, krachtig, hoogproductief ras met sterk, relatief rechtopstaand loof en witte, effen bieten. Sneeuwwitje heeft een sterke aromatische smaak is is goed te bewaren. Teeltperiode: 120 (110-140) dagen

Deze variëteit is ontwikkeld door Ute Kirchgässer. Zij teelt en veredelt al ruim dertig jaar zaad op biologisch dynamische wijze, de laatste elf jaar als zelfstandige. Over Sneeuwwitje zegt ze: “In een testveld met bieten verschenen opeens twee witte bieten met groen loof. Ik liet deze twee apart van de andere bieten bloeien en zaaide ze het jaar erop apart, op een klein veldje, uit. 95% van de zaailingen gaf een witte biet met groen blad. De witte biet kwam als het ware naar mij toe. Ik selecteerde verder op een mooie ronde vorm en aangename, milde smaak. De teeltperiode is vrij kort, 120 dagen, de biet bewaart uitstekend, maar moet dus niet te vroeg worden gezaaid.”

Hoeveelheid zaad/zakje: ca. 3 gram (ca 150 zaden)
Hoogte: 20 cm
Houdbaarheid (na oogst): 5 jaar (zaad is langer houdbaar als het koel, donker en luchtdicht wordt verpakt. Lees dit.)
Zaai-instructie: zie biet (zaai in april, mei, juni geeft oogst in augustus, september, oktober)

Dit zaad hebben we niet uit eigen teelt. Het is biologisch-dynamisch. We kochten het in voor eigen gebruik maar zoveel gebruiken we nu ook weer niet.


 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Witte biet Sneeuwwitje (zaad)” te beoordelen