Geroosterde bataat met venkel en prei

Geroosterde zoete aardappel met venkel en prei

Een betrekkelijk eenvoudige maar o zo smakelijke schaal gebakken groenten uit de oven. Afmaken met wat feta

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 Personen
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 800-900 gr zoete aardappels (bataten) in blokken
  • 2 st knolvenkel, dun gesneden (½ cm)
  • 2 st prei, in dunne ringen (½ cm)
  • ¼-½ theel gemalen folie
  • 1 st citroen (BIO!) in dunne plakken
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • goede scheut olijfolie
  • peper uit de molen & zout
  • 1-2 hand walnoten, ff grof fijnknijpen
  • 150 gr feta, grof gebrokkeld
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200° C

  2. Meng in een kom de groenten en plakken citroen met de foelie, peper, een beetje zout en de olijfolie goed.

  3. Spreid het uit over een ovenschaal of braadslee en zet gedurende pakweg 15 minuten in de hete oven.

  4. Haal eruit en doe de walnoten erbij en schep alles goed om.

  5. Daarna nog in de oven, gedurende (vermoedelijk) een minuut of tien. (Bij de vorige stap had je kunnen testen hoe ver de bataat al gaar was.)

  6. Haal uit de oven, verdeel de feta erover en schep op de borden.

  7. Neem er een goed glas witte wijn bij en geniet!


2 december 2021
Bataten in overvloed, rozemarijn in de tuin, prei en venkel zijn gekocht, noten hebben we nog en een pak feta staat aangebroken in de koelkast. Een beetje zoeken op bataat en venkel levert een aantal inspirerende recepten en we hebben het beste van alles genomen. Eenvoudig te maken en verrukkelijk!

Plaats een reactie

Waardering