Een heerlijk frisse en smaakvolle salade van blokjes koolrabi, wat appel, amandelen, gesnipperde rode ui en stukjes nieuwe haring. Afgemaakt met wat dille.
- 350 gr koolrabi, geschild en in blokjes van ca ½x½ cm
- 1 st appel, geschild en in blokjes van ca ½x½ cm
- 1 st rode ui, gesnipperd
- 2 st nieuwe haring, overdwars in stukjes van ca 1 cm
- 1-2 eetl Griekse/Turkse/volle yoghurt
- 2 eetl blanke amandelen, grof gehakt/gesneden
- peper uit de molen en zout, naar smaak
- dille, verse en evt. droge (houd wat apart om eroverheen te doen)
- scheut appelazijn of andere die passend ruikt
-
Breng een pan water aan de kook, kieper daarin de blokjes koolrabi en laat ze hooguit tien seconden in het hete water. Afgieten door een zeef en met koud water afkoelen. Goed laten uitlekken.
-
Als de koolrabi koel genoeg is en niet meer nat, alles in een kom goed mengen. Dan de haring erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Zet een kwartier (koel) weg, voordat je het serveert.
-
Schep op borden of in kommen, wat verse dille erover. Eet smakelijk!
De verse dille in de tuin is nog klein, dus we hebben ook wat gedroogde gebruikt door de salade.
5 juli 2024
We hebben nieuwe haring. En vandaag wat in de tuin gewerkt en de eerste koolrabi‘s zijn eindelijk wat groter geworden. Ook twee gebarsten exemplaren gebruikt. Het werden toch blokjes. Dit is een erg lekkere salade, al zeggen we het zelf. We, want mrs. M was zeer enthousiast.