Er zijn speciale tomatenschilmesjes in de handel. Of misschien is deze van Zyliss wel de enige.
Ze doen het goed en u krijgt 5 jaar garantie. (Wij hebben hem in Duitsland gekocht, bij een WMF-winkel.)
|
1) Met een (scherp) keukenmesje: haal het kroontje eruit en kruis het ondereind van de tomaat in.
2) Ondertussen een pannetje water aan de kook brengen.
3) Zet een pan of bak koud water klaar.
|
4) Leg de tomaten even in het kokende water. Kijk, en zie hoe het vel barst.
5) Neem ze er dan met een (pol-)lepel direct uit….
|
6) ….. en leg ze direct in het koude water. Dat is nodig, anders blijft de hitte er te lang in en wordt de buitenkant van de tomaat ketchup.
|
7) Als ze zijn afgekoeld, zie je de gebarsten vel. Trek, vanuit het kruis, het vel van de tomaat.
|
8) Zo. En omdat het kroontje al is weggesneden blijft het vel er ook niet aan vast zitten
|