1 niet te dikke courgette, in de lengte in dunne plakken; olijfolie; 1 teen knoflook, in de lengte doorgesneden, kruiden (bijv. dragon, kervel, bieslook, munt, chinese bieslook), 1 bakje ricotta; peper en zout
Hak de kruiden fijn, meng het met de ricotta en olijfolie (hoeveelheid naar eigen smaak en inzicht).
De courgette kunt u of met vaste hand in de lengte in plakken snijden, of met een goede kaasschaaf of met een mandoline.
Bestrooi de plakken courgette met zout. Eventjes laten liggen – er trekt wat vocht uit. Droogdeppen.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. bak daarin heel zachtjes de helften (of derden) knoflook – dan wordt het knoflookolie. Neem de knof er uit en bak vervolgens de plakken courgette goudgeel. Niet te zeer doorbakken. Dan wordt het puree. Bestrooi met wat peper.
Laat de courgetteplakken op een plank of bord afkoelen.
Breng in het midden van elk bord een klont kruidenricotta aan. Drapeer de courgetteplakken eromheen.
17 juli 2014
We zijn met zijn vieren. Michiel en Pieternel eten mee. Tijd om wat te experimenteren en een van de dingen is dit hapje vooraf. Smaakte uitstekend.
Opmerkingen
1. U kunt natuurlijk ook wat meer courgettes in plakken snijden; dan is het geen hapje meer, maar een hap.
2. De plakjes kunnen natuurlijk ook met de vulling worden opgerold. Prikker erdoorheen. Klaar.