Gemengde sla met gebakken mozerella

inspiratie: Essen & Trinken

slablad (wij namen brown goldring); bos (jonge) paardenbloembladeren; wilde rucola (zandkool) ; 30 gr zwarte olijven zonder pit, fijngesneden; teentje knoflook, grof gehakt; bosje basilicum, blad grof gesneden; 2 fikse eetlepels mayonaise (zie hier om het zelf te maken); 4 eetlepels volle yoghurt; bol mozerella (dus de echte, van buffelmelk, 125 gr); 2 eieren geklutst; paar eetlepels bloem; paar eetlepels paneermeel; olijfolie

Gemengde sla met gebakken mozerella 3Voor de dressing mengt u mayonaise met yoghurt, knoflook en basilicum met de staafmixer of blender tot het mooi en lobbig is.

Was de sla, paardenbloembladeren en rucola. Neem het onderste pakweg derde van de paardenbloembladeren en doe dat weg. Laat uitlekken en slinger droog met een slazwieper (of laat het nog langer uitlekken).

Verdeel de ei, bloem en paneermeel over drie diepe borden. Snijd de mozerella in plakken. Dep deze droog. Verhit in een koekenpan voldoende olijfolie.
Haal de plakken mozerella door het eimengsel, dan door de bloem en dan door de paneermeel. Bak ze kort aan beide kanten. Laat uitlekken en wat afkoelen.

Schik de gemengde sla op de borden. Leg op elk een plak gebakken mozerella. Drapeer de dressing eromheen en strooi met wat gehakte olijf.
Serveer.

17 juli 2014
We hebben Pieternel en Michiel die mee-eten. Klein gezelschap, leuk om wat te experimenteren. Dit dus. En het was een uitstekend gerecht!

Opmerkingen
In het originele recept is het 200 gram paardenbloemblad, daarop vier dunne plakken tomaat. De tomaten kunnen we nog niet oogsten. Sla wel. Dus maken we een semi wilde salade.
Er zijn twee groeiseizoenen. Het vroege voorjaar en nu zo ongeveer. Er is dus weer mooi jong paardenbloemblad. Hoe ouder, hoe bitterder. Maar paardenbloemblad is heel erg gezond.

 

 

 

2 gedachten over “Gemengde sla met gebakken mozerella”

  1. Echte buffelmozzarella haal je bij Arns in Zevenaar. Zou daar zeker ook hun waterbuffelyoghurt eens proberen voor dit recept. Is zo vol dat ik verwacht dat je dan de mayonaise weg kunt laten in dit recept.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.