Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
- ½ st radicchio, in dunne repen (stronk eruit gesneden)
- 50 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 50 gr witte amandelen of amandelsnippers
- 8 eetl warm water
- scheut goede olijfolie
- snuf zout
- peper uit de molen naar smaak
-
Effectief blijkt de bol radicchio (met de stronk eruit gesneden) 150 gram. We hebben dus 75 gram gebruikt.
-
Doe alles in een keukenmachine of beker voor een staafmixer en pureer. Het kan zijn dat er wat olie of water moet worden toegevoegd om het smeuïg te maken.
Mag ook met walnoten en zelfs wat knoflook erdoor. Of rooster de noten eerst wat.
21 maart 2018
Radicchio-pesto. We gaan het beleven. Vanavond de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke pesto. Radicchio di Chioggia, die paarsrode ronde bol, is behoorlijk winterhard. De buitenste aangetaste bladeren eraf en hoppa, gezonde groente. En met een lekker bittertje die we bij witlo(o)f kwijt zijn geraakt.
Mrs. M is gek op radicchio. En deze pesto gebruiken we in een ander gerecht: radicchio met pasta en spekjes.
6 februari 2024
Weer gemaakt. Eigenlijk een makkie.